Leesvoer voor de zomermaanden

The Start-up of You

Interessant boek met mooie inzichten van de mede-oprichter van LinkedIn Reid Hoffman. Uiteraard wordt de meerwaarde van het bouwen van een zakelijk netwerk toegelicht, maar daarnaast ook aandacht voor de ‘mindset’ om meer te denken als ondernemer, het verkopen van je zelf.
Niet te veel blijven hangen in je bestaande ‘skill-set’, maar openstaan voor nieuwe ontwikkelingen. Volgens Hoffman is iedereen in ‘beta’ status en is er ruimte voor ontwikkeling.


Behind the Cloud

Prachtig boek van de CEO van Salesforce Marc Benioff, bekend om zijn sterke oneliners. Geeft op basis van een aantal ‘playbooks’ inzichten in het ontwikkelen van marketing, sales, technologie en andere disciplines binnen een bedrijf . Van startup tot large Enterprise, met als leidraad salesforce.com, dit boek zou iedere IT ondernemer of CEO eens moeten lezen ter inspiratie.


Het geheim van bol.com

Leest als een jongensboek; van het pionieren op internet tot de enorme groei van online verkoop. Het ontdekken van de kracht van data (het nieuwe goud) tot het ontwikkelen van bol.com als platform voor meerdere aanbieders. Het boek is geschreven door Michel Schaeffer (oud CEO), dat maakt het verhaal en de beleving ook zo mooi in het boek.