Multi-device werkplek model

De werkomgeving is de afgelopen jaren behoorlijk veranderd. Een groot aantal bedrijven heeft inmiddels het  ‘Nieuwe werken’ omarmt. Medewerkers kunnen van thuis uit in loggen op de zaak. Trends als ‘Bring Your Own Device’ en ‘Consumerization’ zijn ingezet. Waarbij medewerkers hun prive smartphone/ tablet/laptop en respectievelijk ook hun persoonlijke applicaties inzetten. Volgens onderzoeksburo’s als Gartner en IDC heeft een gemiddelde kenniswerker, 3 tot 7 devices tot zijn beschikking. Voor de IT manager brengt dit een aantal uitdagingen met zich mee, hoe is de algemene beveiliging  geregeld  en wordt opslag van bedrijfsdata voorkomen op eigen devices en eventuele personal cloud storage oplossingen als o.a. dropbox,Google drive,etc?

Een werkplek architectuur gebaseerd op Server Based Computing (SBC) of Virtual Desktop Infrastructure (VDI) met een centraal storage platform kan een mogelijke oplossing bieden. 
De medewerker wordt de flexibiliteit geboden om op nagenoeg elke type device/OS te werken, met de juiste client software (citrix receiver/vmware view client) krijgt hij toegang tot de gecentraliseerde applicatie omgeving, waarbij ook de centrale opslag van data wordt gefaciliteerd.

Door een eindgebruiker niet te beperken in zijn flexilibiteit en volwaardige alternatieven te bieden voor persoonlijke cloud producten blijft IT grip houden op de ontwikkelingen, waarbij de 'I' van IT  naast  'Information' ook komt te staan voor 'Innovation', door het volgen en vertalen van trends in de juiste IT dienstverlening richting de eindgebruiker.