Nieuws

Opkomst Hybrid Cloud

Hybrid cloud is een combinatie van een eigen datacenter en een publieke cloud omgeving. Volgens de onderzoek bureaus als Gartner en IDC is dit de trend voor de grote zakelijke markt, deze combinatie zorgt voor controle/maatwerk opties (eigen resources) met de schaalbaarheid/flexibiteit van een public cloud.
Lees meer »

Multi-device werkplek model

De werkomgeving is de afgelopen jaren behoorlijk veranderd. Een groot aantal bedrijven heeft inmiddels het  ‘Nieuwe werken’ omarmt. Medewerkers kunnen van thuis uit in loggen op de zaak. Trends als ‘Bring Your Own Device’ en ‘Consumerization’ zijn ingezet. Waarbij medewerkers hun prive smartphone/ tablet/laptop en respectievelijk ook hun persoonlijke applicaties inzetten. Volgens onderzoeksburo’s als Gartner en IDC heeft een gemiddelde kenniswerker, 3 tot 7 devices tot zijn beschikking. Lees meer »

Kantoorautomatisering naar de Cloud

Er is een strijd gaande tussen de IT gianten Google en Microsoft voor het verkrijgen van een groter marktaandeel van de kantoorautomatisering in de cloud. Hierbij gaat om de applicatiebundel van de primaire kantoorapplicaties, zoals de tekstverwerker, spreadsheet, presentatie en mail omgeving. Het instapnivo is laagdrempelig via gratis varianten voor de particulieren markt.  Denk aan Google Docs en Windows skydrive, maar het streven is om zoveel mogelijk bedrijven over te laten stappen op de betaalde business variant. Lees meer »