Breng je projectbestanden online via Office365

Steeds meer bedrijven ontdekken de kracht van Office365 om online informatie te delen.  Een project site is snel opgezet, waarbij  mbv document libraries allerlei soorten documenten kunnen worden gedeeld. Uitdaging bij het bewerken van verschillende documenten in teamverband wordt ondervangen door standaard faciliteiten als versiebeheer.

Daarnaast biedt Lync online videconferencing mogelijkheden, waarbij documenten en presentaties kunnen worden gedeeld in teamverband. 


Wat vaak nog onbenut blijft is de mogelijkheid om projectbestanden te delen via Office365.
Hieronder volgt een korte instructie voor de stappen die nodig zijn aan de kant van sharepoint Online (Office365) en MS Project 2010.

Stap 1


Selecteer het juiste lijst element (list component) en voeg dit toe aan je team site.
• Siteacties
• Kies ‘meer opties ..’ 

• Kies list component  ‘project taken’

 

 

Stap 2
Vanuit het programma  MS Project 2010
• File
• Kies voor ‘save & send’
• Kies ‘sync with tasks list’
 

Vul de juiste URL van de teamsite en voer een validate (login) uit op de office365 omgeving.  Via een pop-up menu kan de juiste tasklist / list component worden gekozen (voorbeeld: testproject)
Via de sync knop wordt een synchronisatie tussen de lokale en de Office365 tasklist uitgevoerd
(bi- directioneel)
 
De project takenlijst   (testproject) ziet er binnen sharepoint online alsvolgt uit. 


Projectleden kunnen deze online bijwerken en deze versie kan ook weer worden terug gesynchroniseerd naar de lokale MS Project versie.
je kunt op een taak doorklikken naar de onderliggende subtaken. Wil je weer terug naar de hoofd taak dan kun je dat via de pagina locatie knop.