Sharepoint workspace 2010 voor Office365

Sharepoint workspace 2010 is de opvolger van Microsoft Office Groove 2007. Dit programma maakt het mogelijk om samen te werken aan gedeelde documenten, ook als de gebruiker regelmatig offline aan het werken. De offline documenten worden weer gesynchroniseerd bij online gebruik.
Sharepoint Workspace 2010 is eenvoudig in gebruik en integreert naadloos met Sharepoint 2010 en Office 365. Het programma zit standaard in de Office Professional Plus 2010 licentie (volume license).
 
Voordeel van deze desktop applicatie voor een office365 gebruiker is dat er altijd een lokale kopie aanwezig is van het document.

Procedure voor het maken van een sharepoint werkruimte:
Kies voor bestand -> nieuw -> sharepoint werkruimteSelecteer de juiste teamsite / document library voor een lokale kopieVanuit de Sharepoint Workspace interface kunnen bestanden via 'drag & drop' in de juiste mappen worden gesleept en gesynchronsieerd met de juiste online document libaries.


Vanuit de sharepoint workspace kan de lokale Office Document Cache (ODC) snel worden doorzocht via een standaard window search,
zie optie 'zoeken' in ribbon bar.

Sharepoint Workspace 2010 is de moeite waard om eens te bekijken, zeker voor de 'road warriors' onder ons!